Пародонтално шиниране

Пародонтозата е генерализирано или локализирано възпаление на зъбодържащият апарат. Това е необратим процес на загуба на кост и разклащане на зъбите.

 

    Освен съпътстващата терапия с антибиотик и подобряване на оралната хигиена има възможности за подобряване комфорта на пациента.

    Сред най ефективните начини е пародонталното шиниране. Това е терапия прилагана от години и притърпяла своето еволюционно развитие. В началните етапи се е използвало "лигиране" - привързване на зъбите един към друг с тел.

 В последствие, тази тел е прикрепяна по един съвременен начин, чрез фиксация с фотокомпозит.

    Съвременен етап в развитието е пародонталното шиниране с фибровлакна. Значително по-бързо, здраво и естетично решение. Какви са ползите:

1. Разпределяне на натоварването между шинираните зъби. По този начин облекчаваме пародонта и стимулираме оздравителните процеси.

2. Намаляване на болката. Голяма част от пациентите посещават кабинета с оплакване от болка при отхапване или натиск на зъба.

3. Оздравителен процес - при комбиниране на ефективна терапия с подходящо шиниране има значително подобрение в състоянието на венците и подлежащата кост, в срокове вариращи от 3-6 месеца! 

    Моля да имате предвид, че всеки случай е индивидуален. Инфекцията е напреднала в различна степен при всеки пациент, което повлиява продължителността и ефективността на терапията. Точна диагноза и препоръка, мога да дам след консултация и предоставяне на рентгенография.

 

     

Медия

Последно променена вНеделя, 17 Февруари 2019 11:10

Оставете коментар

X

Вашето IP е запаметено!

Статиите са обект на авторско право! Моля, свържете се д-р Кацаров!

Този сайт събира бисквитки (cookies). Те ни позволяват да подобрим качеството на работа и да защитим потребителите от зловреден софтуер. Натиснете "Съгласен съм", за да продължите.
Виж подробности Съгласен съм